Structural Constellation – radikal forestilling i 1972

I august 1972 gikk teppet opp for en forestilling som brøt radikalt med alt som tidligere var blitt vist på den lokale scenen i Godtemplarlokalet i Egersund. Både form og innhold framtrådte ukonvensjonelt i sin samfunnskritiske innpakning. Bredden i forestillingens temaer var veldig stor – det ble blant annet tatt opp så forskjellige emner som kvantemekanikk og tilsettingsstoffer i matvarer.

Førti år etter har vi møtt John Faltin Hafsø fra Egersund, tekstansvarlig og den ene av de to initiativtakerne til multimediaspillet Structural Constellation. Vi har bedt ham fortelle litt om hva det var som egentlig skjedde i Losjen disse augustdagene i 1972. Intervjuet kan du lese i sin helhet på siden om Årbok for Dalane 2011-2012, der artikkelen om forestillingen Structural Constellation ligger ute til gratis nedlasting.

Det ble i 1972 laget en samtidig filmreportasje om Structural Constellation. Produsenten av denne er Leif Ove Bergundhaugen, og intervjueren i filmreportasjen er Magne Lode. Etter at boka Årbok for Dalane 2011-2012 var utgitt, fikk Dalane Folkemuseum en digitalisert versjon av denne som gave fra John Faltin Hafsø til oppbevaring ved Dalane Folkemuseums arkiv. Videoen kan du se nedenfor: