Skrivekonkurransen «Skriv i Dalane»

Nå kan du få sjansen til å bli publisert! Komiteen for Stemmerettsjubileet 2013 i Dalane har sammen med Dalane Folkemuseum laget en skrivekonkurranse. Innleveringsfristen er 31. desember 2013. Du kan lese mer om konkurransen på facebook.com/skrividalane.

Skriv i Dalane infoplakat i PDF-formatLast ned infoplakat i pdf-format her.

I konkurransen konkurrerer deltakerne i fire deltakerklasser:

• 0-15 år
  • 16-20 år
  • 21 år og eldre
  • åpen klasse (for dikt, kortprosa og tegneserier)

De som juryen kårer til vinnere får flotte premier og sjansen til å bli publisert!

Deltakerne bestemmer selv emnet

La deg inspirere!

Oppgave 1. La deg inspirere!

Selv om anledningen for konkurransen er 100-årsjubileet for allmenn stemmerett for kvinner i Norge, trenger ikke bidragene handle om verken kvinner, stemmerett eller «gamle dager». Man skal bare la seg inspirere av de to «oppgavene» som konkurransen viser til, der den ene oppgaven er en ordsky med mange forskjellige emner og innfallsvinkler, mens den andre oppgaven er et bilde med damer og menn som står litt spesielt oppstilt.

Til og med tegneserier godtas

La deg inspirere! Foto: E. H. Torjusen/Dalane Folkemuseum.

Oppgave 2. La deg inspirere!

For å ikke legge hindere for kreativiteten, er det mange muligheter for sjangervalg når et bidrag skal utformes. Du kan i de aldersbestemte deltakerklassene levere essay eller noveller, mens du i den åpne klassen for alle aldre kan levere dikt, kortprosa eller tegneserier. Det åpner for mange forskjellige måter å fortelle på, slik at bidragene kan bli mest mulig interessante.

Konkurranse for folk i alle aldre

Alle fra 0 år og oppover kan delta i konkurransen. Kriteriet for å kunne delta i konkurransen er at du enten bor i Dalane eller har en eller annen tilknytning til området. Med Dalane menes kommunene Bjerkreim, Lund, Sokndal og Eigersund. Både menn og kvinner i alle aldersgrupper kan delta.

Innlevering av bidrag skjer til e-postadressen skrividalane@dalanefolkemuseum.no eller til Dalane Folkemuseum, Postboks 338, 4379 Egersund.

Husk innleveringsfristen, 31. desember 2013!