Ny bok om ord fra Dalane

Arvid Midbrød har i store deler av livet vært opptatt av ord og utrykk i språket, og har i over 60 år notert ned og systematisert ord og uttrykk fra Dalane. Den første samlingen på over 3000 ord ble gitt ut i Årbok for Dalane i 1997. For mange ble denne årboka en åpning inn mot en annen tid og mot arbeids-, leve- og omgangsformer som er på hell, eller forbi. For andre ble boka et kjærkomment gjenmøte med hendelser og levemåter som var i ferd med å bli glemt.

Det er en glede for Dalane Folkemuseum at vi nå kan presentere oppfølgeren: ORD fra bygd og by i Dalane. Tillegg nr.1: En ny samling med over 1300 ord fra Dalane samlet mellom to permer. Også tidligere innsamlede ord har fått tilføyelser, og ytterligere mange, nye ord har kommet til. Sammenlagt foreligger nå over 4300 ord med forklaring og der også utbredelsesområde blir angitt.

Boka vil være i salg i bokhandlere i Egersund og Sokndal, på Dalane Folkemuseum, Egersund Fayancemuseum og ved Lund Bygdemuseum og Kulturbank.