De gjorde et valg

200 kr

Egersundere og dalbuer i krig 1940-1945. Vi ser hvordan mennesker blir utfordret og kanskje i løpet av noen sekunder må ta en avgjørelse som kan få de alvorligste følger både for dem selv og andre.

Kategori:

Beskrivelse

Forfatter: Jostein Berglyd
Sider: 312
Utgitt: 1990

«Egersundere og dalbuer i krig 1940-1945»

Da Berglyd startet sitt arbeide med distriktets krigshistorie, ante han neppe at det skulle bli så mye som to bind. Han har kalt den siste boka: De gjorde et valg.

Under lesningen ser vi hvordan mennesker ofte ved en tilfeldighet hvirvles inn i krigens malstrøm. Vi ser hvordan mennesker blir utfordret og kanskje i løpet av noen sekunder må ta en avgjørelse som kan få de alvorligste følger både for dem selv og andre. Berglyds bøker er ikke skrevet for å forherlige krigen, men for å fortelle hva som skjedde her i Dalane og hva dalbuer deltok i, og for å vise hvor fryktelig krig er.

Da Henrik Ibsen skrev diktet Terje Vigen måtte han si: “Jeg har det just ej fra hans egen mund, men vel fra hans nærmeste kreds”. Dette behøver ikke Berglyd å si, da han har fått mye av stoffet fra deltakernes egen munn.

Tilleggsinformasjon

Vekt 594 g