På salg!

Mens tiden tikker

250 kr 100 kr

Barnebok om Egersund i gamle dager.

Kategori:

Beskrivelse

Forfatter: Audhild Aadnøy Grøsfjell og Merete Aadnøy
Sider: 73
Utgitt: 2009

«Ei barnebok med historiske glimt»

Musa Mustafa ligger bak kista, og gjemmer seg for bestefaren til Synnøve. Han liker ikke mus. Mustafa er redd. Synnøve hjelper Mustafa, og de blir gode venner. Sammen oppdager de en hemmelighet i den store Amerika-kista. En hemmelighet som hikker mens tiden den tikker… Mustafa og Synnøve får reise tilbake i tid, til Egersund, i gamle dager. De opplever viktige hendelser og spennende dager i Egersunds historie.

Mens tiden tikker er opprinnelig en barneteaterforestilling til Egersund Amatørteater, skrevet til byjubileet i 1998. 10 år etter, under kulturåret 2008, ble stykket satt opp igjen av elever fra Eigerøy skole. Flere hundre barn og foreldre så forestilingen og responsen var veldig godt. Det var tydelig at byhistorien fenget.

I ettertid kom tanken om å gjøre stykket om til barnebok. De historiske tilbakeblikkene er korrekte i den grad det går an i en forenklet form. De fungerer derfor som en leken måte å bli kjent med deler av byhistorien på. Boka bygger på tre historiske bilder. Det er sildetiden, Egersunds Fayancefabrik og den store bybrannen. Språket er enkelt slik at den er lett å lese og bildene taler sitt eget språk. Vi håper at boka kan glede unge lesere, eller at de vil få oppleve historien gjennom høytlesning.

Tilleggsinformasjon

Vekt 588 g