Über das museum

Dalane Folkemuseum er regionmuseet for Dalane, et område som omfatter kommunene Eigersund, Sokndal, Lund og Bjerkreim. Museet har rike og omfattende samlinger, med anlegg spredt over hele Dalane. Hovedanlegget ligger på Slettebø ved Egersund. I Egersund sentrum ligger Egersund Fayancemuseum.

Dalane Folkemuseum ble grunnlagt i 1910. De første årene holdt museet til på Årstad i Egersund. Men i 1935 flyttet det til Slettebø, 3 km fra Egersund sentrum. Her har museet flere bygninger.

Kjernen i det opprinnelige anlegget er sorenskriver Feyers gamle landsted med hovedbygning, gårdsbestyrerbolig og vognskjul fra 1850-årene. Lysthuset er fra 1830-årene. Under andre verdenskrig ble Slettebø bygd ut som militærleir for okkupasjonsmakta. Museets håndverksavdeling og landbruksavdeling holder til i bygninger fra denne tida.

Museets administrasjonsbygg

  • Bygningen er tegnet av arkitekt Odd Brochmann i 1952.
  • Bygningen var administrasjonsbygg på den tidligere institusjonen Bakkebø.
  • I år 2000 overtok museet administrasjons-bygget, som i dag rommer kontorer, fotosamling, bibliotek, verksteder, arkiv og magasiner.

Mitarbeiter

Liste over ansatte ved Dalane Folkemuseum.

Öffnungszeiten

Dalane Folkemuseums avdelinger har i sommersesongen utvidede åpningstider i forhold til vinterhalvåret. Datoer for sommersesongen varierer for de forskjellige anleggene:

Broschüren

Hier können Sie die aktuellen Broschüren herunterladen. Wählen Sie bitte Ihre Sprache unten.

So finden Sie uns

Oversikt over museets bemannede anlegg:

Kontaktieren Sie uns

Kontaktinformasjon for Dalane Folkemuseum og Egersund Fayancemuseum.

Offene Stellen

Det er for tiden ingen ledige stillinger.  

Mål, visjon og kjerneverdier

Mål Dalane Folkemuseum skal være et knutepunkt i Dalane, en inkluderende møteplass hvor mennesker inviteres til refleksjon over fortiden. Vi skal bidra til å bygge en felles identitet på tvers av bakgrunn og kultur. Kjerneoppgavene til museet skal...

Preise für Besucher

Oversikt over priser for enkeltpersoner, grupper, og leie av møtelokaler.

Venneforeningen

I 1998 ble Dalane Folkemuseum omgjort fra forening til stiftelse. Som en følge av dette ble Dalane Folkemuseums Venneforening opprettet. Venneforeningen har sin basis i om lag 300 medlemmer. Foreningen arrangerer foredrag, utflukter og andre sosiale ...